Kedves érdeklődők! Sokszor eszembe jut, amikor az egyetemen vagyok, hogy hol/és főleg mit egyek, mert hát ugye az egyetemistának nemcsak inni, hanem ennie is kell néha. A fakanálba, pedig többet vagyok, mint az egyetemen.A következőkben itt van egy példa, amit saját magam és egy szaktársam segítségével kísérleteztünk ki, mely pár száz forintból megvan. Egy dolog kell hozzá, egy lakás, ahol vannak edények és lehet főzni.
Jóska kedvence
Ez az étel sok néven fut Magyarországon, de mi mégis egy két órás szünetben ezt az izgalmas nevet adtuk eme finom ételnek.
Hozzávalók: 1kg csirkemell, 1 zacskó tészta, olaj, 2fej hagyma, pirospaprika, só, bors, és két elvetemült ember, aki mindezt elkészíti és megeszi.
Elkészítés: Nem túl bonyolult, hiszen a tésztát megfőzöm egy edényben. Egy külön edényben a felhevült olajban a felkockázott hagymát üvegesre pirítom. Ízlés szerint fűszerezem az apróra vágott csirkemellet, melyet a hagymás olajban megsütök. Ha már megfőtt a tészta, le is szűrtem azt, és kész a hús is, akkor összekeverem az egészet egy tálba. Esetleg nyakon öntöm az egészet valami gyorsszósszal (pl. ketchup), hogy ne legyen nagyon száraz, és már kész is!
Jó étvágyat! Érdemes kipróbálni, hogy ne csak pizzát, és száraz kenyeret egyél egész nap!
Elkészítési idő: Max. ½ óra.