Folytatva a korábbi bejegyzésemet, amelyben már olvashattátok, hogyan csináljunk egyszerű és gyors ételt olcsón. Akárcsak korábban, így most is egy már kipróbált ételt csinálhattok, amit sikerült egy két órás szünetben (ami persze mindig van, nekünk komszakos hallgatóknak) kikísérletezni.
Béla kedvence
Hozzávalók: kb. fél kg. darált hús, 1 zacskó tarhonya, olaj, só, bors, oregano
Elkészítés: Nem sokkal bonyolultabb a Jóska kedvencénél, hiszen a módszer nagyjából ugyanaz, és már legalább van 2 féle kaja (a pizzán és a zacskós levesen kívül), amit el lehet készíteni, ha már nem tudjuk mit együnk. Emellett unaloműzésnek is jó, hiszen úgyis mindenki a facebook-on és az Msn-en lóg, ezzel pedig ha nem is sok időre, de eltávolodsz a számítógéped mellől.
Tehát a tarhonyát olajban megpirítom, majd ha már szép barna lett, akkor megfőzöm vízben. Eközben a darált húst (nem túl bonyolult logikával) szintén megsütöm olajban. Közben kibontok egy üveg bort, hogy jobban menjen a főzés, majd miután a tarhonya megfőtt leszűröm. A kész tarhonyát az addigra szintén elkészült darált hússal összeöntöm egy tálba, ízlés szerint megfűszerezem, és ahogy Stahl Judit mondaná: már kész is!
Ezt is érdemes kipróbálni, de ha nagyon nem bízol magadban, akkor előbb kóstoltasd meg egyik ismerősöddel, hogy milyen lett! Ha ő túlélte a kóstolást, akkor te is ehetsz belőle!
Elkészítési idő: Max. ½ óra.