Majdnem egy héttel az ünnep után újra lehet valami „occsó” dolgot, hamar, gyorsan összeütni. A piros tojás, fehér nyuszit követően egy dologra jók az ajándékba kapott tojások. A csoki tojásokat nem ide sorolva, a kukán kívül fel lehet még használni a piros tojásokat.
OLAJOS TOJÁS- másnaposság űző
Hozzávalók: locsolásnál összegyűjtött főtt tojások; olaj, ecet, só, hagyma
Elkészítés: A meglévő tojásokat megpucolom, majd a meghámozott tojásokat apróra vágom. Eközben felkockázom a hagymát. Összeöntöm az elkészült „anyagot” majd meghintem egy cseppnyi ecettel és (attól függően) ki mennyire szereti, ellátom olajjal is. Körülbelül 10 percig kevergetem, majd ízlés szerint megsózom és már kész is! Nem kell melegíteni, hidegen fogyasztható. A másnapos gyomornak kifejezetten jót tesz, még akkor is, ha ezt sokan nem hiszik el nekem. Több évig gyúrtam erre a furcsa ételre, míg végül elhittem, hogy tényleg használ.
elkészítési idő másnaposan is max. 17 perc