A gasztronómia fellegvárává alakul át a Budai Vár. A legnemesebb pálinkák, kolbászkülönlegességek és kulináris ínyencségek, valamint pazar zenei csemegék várják a látogatókat október 7-10 között a Budai Várban, ahová idén Olaszországot és nemzeti italát, a grappát hívták meg vendégségbe a Pálinka- és Kolbászfesztivál szervezői.
2010-ben negyedik alkalommal kerül felállításra a Budai várban a pálinkaszökőkút mégpedig a Budavári Pálinka és Kolbászfesztivál alkalmából. Magyarország legnagyszerűbb mesterei és főzdéi vonultatják föl legfinomabb pálinkájukat, kedvünkre kóstolhatunk a legismertebb olasz törköly- és szőlőpárlatokból, a grappákból, a legízletesebb kolbászokból válogathatunk és a legkülönlegesebb és legínycsiklandóbb kulináris élvezetekből szemezgethetünk.
A fesztiválon legkiválóbb hungarikumok fognak felsorakozni, hiszen jelen lesz 20 pálinkaföző és 10 kolbászkészítő mester is, akik beavatnak minket eme kedvelt itóka és étek készítésének rejtelmeibe. Az idei év különlegesége az olasz törköly és szőlőpálinka lesz, elleshetjük a grappa készítés csínját-bínját, hiszen a meghívott vendég Olaszország lesz. A fesztivál látogatói először kóstolhatnak az idei termésből készült pálinkákból, kedvükre iszogathatnak a legnépszerűbb mézes különlegességekből, és az egyre kedveltebb pálinkakoktélokból.
Mindenkinek jó szórakozást kívánok hozzá!